Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-2

  Ο δυο σκόρερ



Ο ΠΑΟΚ έπαθε κι έμαθε στο Παγκρήτιο, οπότε στη Νέα Σμύρνη παρουσιάστηκε σοβαρός και πήρε σπουδαίο «διπλό» (2-1) κόντρα στον Πανιώνιο! Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης τα γκολ της νίκης του «δικεφάλου»!


Καλό το θέαμα, αλλά στο πρωτάθλημα σημασία έχουν οι βαθμοί. Εντάξει, στη Νέα Σμύρνη οι Πανιώνιος και ΠΑΟΚ έπαιξαν πραγματικά όμορφο ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτός που έφυγε χαρούμενος ήταν ο «δικέφαλος του Βορρά». Οι Θεσσαλονικείς με γκολ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη νίκησαν με 2-1 και πήραν τρεις σημαντικότατους βαθμούς, σε ένα ματς όπου έλαμψαν με την παρουσία τους οι Εστογιανόφ και Βιεϊρίνια, παίκτες που κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωραίο ημίχρονο με δύο γκολάρες
Το πρώτο ημίχρονο σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους που είτε βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη είτε το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Πανιώνιος και ΠΑΟΚ είχαν πολύ καλό ρυθμό, πέτυχαν από ένα γκολ, έχασαν ευκαιρίες και προσπάθησαν για το καλύτερο, έχοντας φυσικά και τα νεκρά τους διαστήματα, κάτι απολύτως δικαιολογημένο.

Πίεζε ο Πανιώνιος, ελέω Βιεϊρίνια το 0-1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, θέλοντας να πάρει από νωρίς το προβόδισμα. Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 16' ο Βιεϊρίνια με μαγικά τακουνάκια αρχικά κοντρόλαρε και στη συνέχεια βρήκε τον Αθανασιάδη που με σουτ έκανε το 0-1.

Πεσμένος ρυθμός και μαγεία Εστογιανόφ
Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία, με τον ρυθμό ωστόσο να έχει πέσει σημαντικά. Οι γηπεδούχοι έδειχναν επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν, ωστόσο στο 35' με εντυπωσιακή ενέργεια του Εστογιανόφ έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Ουρουγουανός έφυγε από δεξιά και στο λίγο μέσα από την περιοχή έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ κάνοντας το 1-1. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Βλακεία αστυνομίας και επτάλεπτη καθυστέρηση
Και εκεί που όλα έδειχναν έτοιμα να αρχίσει το δεύτερο μέρος, μια ανόητη ενέργεια της αστυνομίας πήγε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Συγκεκριμένα τα ΜΑΤ μπήκαν στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και το ξύλο έπεσε σύννεφο, όπως και η ρίψη δακρυγόνων. Αυτό είχε ως συνέπεια να αργήσει να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος για οκτώ λεπτά.

Ακόμα καλύτερα στην επανάληψη
Αν στο πρώτο μέρος όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα, στο δεύτερο το ευχαριστήθηκαν ακόμα περισσότερο. Ο ρυθμός ήταν πολύ πιο γρήγορος και παρότι είχε μόλις ένα γκολ, αυτό του Σαλπιγγίδη που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Πεντάλεπτο φωτιά...
Εδικά από το 50' έως το 55' υπήρξαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Αρχικά στο 50' ο Βιεϊρίνια έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του, σέντραρε στον Αθανασιάδη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Εστογιανόφ με σουτ ανάγκασε τον Κρέσιτς να διώξει με δυσκολία, ενώ στο 55' ο Ίβιτς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο δοκάρι σε λίγες μέρες για τον Ίβιτς, καθώς και στον αγώνα με την Τότεναμ στάθηκε εξίσου άτυχος.

Μίλησε ο «Σάλπι»
Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν είχε ακουστεί. Όμως έτσι είναι ο μεγάλος παίκτης... Να μην ακούγεται και όταν χρειαστεί να καταφέρνει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σαλπιγγίδης είναι τέτοιος παίκτης και με προβολή στο 64' μετά το τραγικό λάθος του Γιόνσον διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Το πάλεψαν αλλά...
Ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγει μπροστά και να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν τα κατάφερε χάνοντας ευκαιρίες με Κουμορτζί και Γουνδουλάκη. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το πολύτιμο 1-2 και πήρε τη δεύτερή του νίκη σε τρία ματς, επιστρέφοντας μετά την ήττα από τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Man of the Match:
Σύμφωνοι, δεν μπορεί να πει κανείς πως ο Σαλπιγγίδης έκανε και την καλύτερή του εμφάνιση. Ωστόσο, τη στιγμή που έπρεπε βρέθηκε στη θέση που έπρεπε, πέτυχε το γκολ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του παίρνοντας και τον τίτλο του παίκτη του αγώνα.
Στο ύψος του: Θα βάλουμε ένα από κάθε ομάδα. Στο ύψος τους και με το παραπάνω στάθηκαν οι Βιεϊρίνια και Εστογιανόφ. Δύο παίκτες που πραγματικά κοσμούν με την παρουσία τους το ελληνικό πρωτάθλημα. Και ο Πορτογάλος και ο Ουρουγουανός ήταν καταπληκτικοί, με τον δεύτερο να πετυχαίνει και ένα πανέμορφο γκολ.

Αδύναμος κρίκος:
Η αστυνομία ήταν ο αδύναμος κρίκος, καθώς πήγε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος, τα ΜΑΤ έκαναν ντου στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ρίχνοντας δακρυγόνα, με συνέπεια να αργήσει να αρχίσει ο αγώνας επτά λεπτά. Πάλι καλά που έστω και αργά πρυτάνευσε η λογική και δεν υπήρξε συνέχεια.

Η γκάφα:
Με διαφορά η γκάφα του αγώνα ήταν η κίνηση του Γιόνσον, ο οποίος αντί να διώξει έκανε... ασίστ στον Σαλπιγγίδη βοηθώντας τον να κάνει το 1-2.

Το στραγάλι:
Τα άκουσε από τον κόσμο, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Κωνσταντινέας δεν έκανε και το μεγάλο λάθος. Δεν υπήρξε άλλωστε η φάση που σηκώνει συζήτηση, αλλά ότι τα άκουσε, τα άκουσε...

Το ταμείο του gazzetta.gr:
Ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ καλό τρίποντο, γιατί πολύ απλά εκτός από το κέντρο και την επίθεση, είχε και άμυνα. Ο Πανιώνιος έκανε λάθη στην πίσω ζώνη, λάθη που του στοίχισαν, ειδικά στο γκολ του Σαλπιγγίδη. Το 1-2 δίνει τους τρεις σημαντικούς βαθμούς στους φιλοξενούμενους, αλλά αφήνει ικανοποιημένους άπαντες για το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια (82' Κολοβός), Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Κιουμορτζί, Σάμαρης (75' Μιλοβάνοβιτς), Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης, Κούτσι.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (74' Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης (89' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια (93' Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου