Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η απελευθέρωση από τα δεσμά του Σάντος



Η αλήθεια είναι πως αγαπημένος προπονητής του ανθρώπου που υπογράφει αυτό το κείμενο στον ΠΑΟΚ ήταν ο Φερνάντο Σάντος, γιατί ό,τι έλεγε το έκανε πάντα. Σε μια άλλη εποχή του ΠΑΟΚ ο Σάντος έστησε μια ομάδα από γρανίτη, γιατί έπρεπε να μάθει να φέρνει αποτελέσματα.


Οταν ο Πορτογάλος έφυγε, το φάντασμά του κινούνταν πάνω από την Τούμπα. Νομίζω πως χθες κατάλαβαν όλοι πόσο διαφορετικός προπονητής είναι ο Μπόλονι και τι μπορεί να πετύχει αν το έργο του βρει υποστήριξη.

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο δεν μπορεί να το παίξει ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή. Και δεν μπορεί να το παίξει γιατί απλούστατα δεν έχει δουλέψει για να πετύχει κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚ εξέθεσε τον κακό του δαίμονα, πέτυχε πανέμορφα γκολ, έκανε συνδυασμούς που σπάνια βλέπει κάποιος σε ελληνικό γήπεδο και απέδειξε πως η δουλειά που γίνεται είναι κάτι παραπάνω από μεθοδική. Η Τούμπα πανηγύρισε έξαλλα για το ποδόσφαιρο που είδε και η ΑΕΚ οφείλει να βγάλει ανακοίνωση με την οποία θα ευχαριστεί τον ΠΑΟΚ που δεν φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο. Το φερ πλέι ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο.

Η επιμονή του Μπόλονι σε παίκτες όπως ο Ετο και ο Αρίας μάλλον τον δικαιώνει, αφού οι δυο τους βρίσκουν έναν ρόλο σημαντικό μέσα στην ομάδα. Από τη στιγμή που Σαλπιγγίδης, Φωτάκης και Κλάους έχουν μονιμοποιηθεί σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα εντός των συνόρων.

Τώρα πάει στη Ρωσία για ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερο αγωνιστικό θράσος, αλλά από αυτόν τον ΠΑΟΚ όλα να τα περιμένεις.

Κείμενο του Σ. Κόλκα (εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου