Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Η σύγκριση που απογοητεύει



Πολλοί και πολλά μπορούν να ευθύνονται για την κακή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Τα άσχημα παιχνίδια αρκετών βασικών στελεχών του "Δικέφαλου" σε πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος επηρέασαν βασικούς τομείς του παιχνιδιού του (άμυνα και επίθεση) φέρνοντάς τον στην τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας και με μειονέκτημα στη μίνι διαδικασία των πλεί οφ.



Αποτελέσματα που αν τα συγκρίνει κανείς με τα κατορθώματα της περασμένης σεζόν καταλαβαίνει πόσο στοίχισαν στον ΠΑΟΚ τα λάθη που έγιναν σε όλους τους τομείς από την αρχή της σεζόν.

Σαν να έπαιξε ακόμη μία σεζόν!
Συγκρίνοντας τη φετινή αμυντική συμπεριφορά του "Δικέφαλου" με αυτήν της σεζόν 2009-2010 τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Η κλειστή άμυνα του Σάντος που κατέστρεφε το παιχνίδι των αντιπάλων και με τα βίας δεχόταν ένα γκολ αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2009-2010 είχε δεχθεί μόλις 16 γκολ στα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος, την ώρα που φέτος δέχθηκε παραλίγο τα διπλάσια, δηλαδή 29! Με άλλα λόγια είναι σαν ο ΠΑΟΚ να έπαιξε δύο πρωταθλήματα σε μία σεζόν.

Βλάνταν και "Μούσλι" απόντες
Άλλος ένας παράγοντας που επηρέασε τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ ήταν η δυστοκία των επιθετικών του. Η έλευση του Σαλπιγγίδη το καλοκαίρι αποτέλεσε για πολλούς τη λύση στο πρόβλημα του εύκολου γκολ που αντιμετώπιζε για πολλούς ο "Δικέφαλος". Κι όμως, υπάρχουν και χειρότερα...
Την αγωνιστική περίοδο '09-'10 η, για πολλούς αντιεμπορική ομάδα του Σάντος που πετύχαινε με το ζόρι γκολ έβαλε ούτε λίγο ούτε πολύ 41 τέρματα στα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η φετινή ομάδα των Δερμιτζάκη και Χάβου έχοντας στο ρόστερ της λύσεις όπως ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης, που δεν υπήρχαν πέρσι ως επιλογές, έχει βάλει μόλις 32.
Οκτώ τέρματα λιγότερα, αφού ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έκαναν καλή σεζόν, τουλάχιστον στον τομέα του σκοραρίσματος. Ο Βόσνιος πέτυχε έξι γκολ λιγότερα από την περασμένη σεζόν και ο Σέρβος πέντε. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι με τον ΠΑΟΚ της εποχής του Σάντος σκόραραν 16 διαφορετικοί παίκτες, ενώ φέτος 15. Είναι και αυτό ένα στοιχείο που δικαιολογεί τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο σεζόν.


Οι σκόρερ της σεζόν '09-'10: Γκαρσία 2, Βιτόλο 1, Τσιρίλο 1, Εντίνιο 1, Σορλέν 2, Μουσλίμοβιτς 6, Μαλεζάς 1, Παπάζογλου 2, Κοντρέρας 1, Λίνο 3, Φωτάκης 2, Κουτσιανικούλης 2, Βιεϊρίνια 7, Ίβιτς 7, Φιλομένο 1, Αραμπατζής 2

Οι σκόρερ της σεζόν '10-'11: Γκαρσία 1, Ελ Ζαρ 1, Κοντρέρας 3, Σαλπιγγίδης 6, Βιεϊρίνια 4, Τσιρίλο 1, Ίβιτς 2, Λίνο 2, Μουσλίμοβιτς 1, Αθανασιάδης 5, Βιτόλο 1, Φωτάκης 2, Τσουκαλάς 1, Κουτσιανικούλης 1, Παπάζογλου 1

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου