Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Μεγάλο Διπλό


ImageΜεγάλο διπλό για τον Δικέφαλο στο Πανθεσσαλικό, από όπου πέρασε νικηφόρα (1-2), χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια και του Σαλπιγγίδη...
Η ομάδα έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει το τρίποντο της νίκης που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της κατάληψης της 1ης θέσης στα φετινά play off. Σίγουρα η σημερινή παρουσία του ΠΑΟΚ δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά σε τέτοια παιχνίδια παίζεις μόνο για το αποτέλεσμα. Και σε αυτό το κομμάτι η ομάδα δικαιώθηκε απόλυτα...



Οι παίκτες έδειξαν ωριμότητα και ψυχραιμία σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης και χτύπησαν τις στιγμές που έπρεπε δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.
Ο Μάκης Χάβος μη έχοντας στη διάθεσή του τον τραυματία Βλάνταν Ίβιτς αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και να ξεκινήσει με 4-4-2 έχοντας τους Χαλκιά, Έττο, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία και Βιτόλο στον άξονα, Βιεϊρίνια στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, Ελ Ζαρ στα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.
Το αρχικό στήσιμο του ΠΑΟΚ όπως αποδείχτηκε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μιας και οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο. δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή μας και ο Χαλκιάς χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις. Μετά το 20λεπτο ο Χάβος αποφάσισε να γυρίσει το σχήμα σε 4-2-3-1 κάτι που απέδωσε γρήγορα. Η ομάδα άρχισε να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο, ο ρυθμός των γηπεδούχων ανακλοπηκε και ο Δικέφαλος άρχισε να πλησιάζει την περιοχή του Γιακούποβιτς.


Σε μια από αυτές στο 33ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Βιεϊρίνια που εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Γιακούποβιτς και από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ. Προηγήθηκε σέντρα του Ελ Ζαρ από τα δεξιά.
Image
Οι Βολιώτες πάγωσαν και έτσι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν έδειξαν σημεία αντίδρασης, ενώ αντίθετα οι παίκτες του Χάβου είχαν την κατοχή της μπάλας και με ευκολία διατήρησαν το προβάσισμα στο σκορ.
Στην επανάληψη ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σαλπιγγίδη στο 53ο λεπτό που δέχτηκε εξαιρετική πάσα από τον νεοεισελθόντα Φωτάκη. Το σουτ του σκόρερ αρχικά  αποκρούστηκε αλλά στη συνέχεια κέρδισε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0.


Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα μαζεύτηκε, έδωσε γήπεδο στους Βολιώτες που έγιναν και πάλι απειλητικοί. Η πίεσή τους μεταφράστηκε σε γκολ από τον Μαρτίν στο 62΄ όταν με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από στρώσιμο του Μόνχε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι παίκτες του Κατσαβάκη αναθάρρησαν και μεταφέροντας το παιχνίδι κάτω από τη μεσαία γραμμή προς την περιοχή μας, απείλησαν σε 1-2 περιπτώσεις αλλά ευτυχώς για εμάς το τρίποντο είχε πάρει το δρόμο του για Θεσσαλονίκη, κάτι που ήταν μη αναστρέψιμο.
Από την αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού, κρατάμε το μεγάλο σημερινό διπλό και περιμένουμε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα των play off για να δούμε αν η ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής θα φέρει τον Δικέφαλο στην κορυφή της mini αυτής διοργάνωσης...
Μας στενοχώρησε η κίτρινη κάρτα του Μπρούνο, καθώς ο Ιταλός που ήταν και σήμερα εξαιρετικός, θα χάσει 2 από τα 4 επόμενα παιχνίδια. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός Βόλου : Γιακούποβιτς - Σέλεζι,. Τομάς (64 Νέμεθ), Σανκαρέ, Ζαραδούκας - Μπρέσκα, Ακόστα (60 Ακόστα), Αλβάρεζ, Μόνχε - Σολάκης, Μάρτιν.
ΠΑΟΚ : Χαλκιάς - Έτο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο - Ελ Ζαρ (46 Φωτάκης), Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (80 Μαλεζάς) - Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68 Μουσλίμοβιτς).


paokmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου