Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πως θα παίξουμε με τον βάζελο





Στην τελευταία προπόνηση που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του την παρακολούθησαν χωρίς να μιλήσουν σε παίκτες και προπονητή για τον αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα κατέβει πάνοπλος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Μάκης Χάβος δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός εκτός από το οικογενειακό δίτερμα, έριξε το βάρος στις στημένες φάσεις, στα ελεύθερα χτυπήματα, αλλά και στα πέναλτι.






Στην αποστολή συμμετέχουν 21 ποδοσφαιριστές:   Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς,Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.





Το σύστημα σε πλάνο

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς και οι δύο στόπερ θα είναι ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο. Αριστερά θα είναι ο Λίνο και δεξιά ο Έτο. Ο Χάβος επιλέγει τον Βραζιλιάνο αντί του Σνάουτσνερ, θέλοντας να πιέσει την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού, που δε θα υπάρχουν Σπυρόπουλος και Λέτο.
 
Ο Βιτόλο μαζί με τον Γκαρσία θα είναι στον άξονα, με τον πρώτο να δίνει στηρίγματα στη δεξιά πλευρά της άμυνας, όταν ανεβαίνει ο Ετο. Βέβαια, αν οι δυο τους είναι σε καλή μέρα, ο ΠΑΟΚ μπορεί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα να επιβάλλει το ρυθμό του. Ειδικά για τον Γκαρσία, η διακοπή ήταν πολύ σημαντική για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες.
 
Ο Σαλπιγγίδης θα είναι δεξιά και αριστερά ο Βιεϊρίνια. Οι δύο τους μαζί με τους Ετο και Λίνο θα προσπαθήσουν να πλαγιοκοπήσουν και να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, που θα της λείπουν τα 3/4 των βασικών της, δηλαδή, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλος.
 
Ο Ιβιτς αναμένεται να έχει το ρόλο που τον είδαμε να έχει και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, δηλαδή να κινείται πιο κοντά στον επιθετικό. Τώρα για το ποιος θα είναι ο σέντερ φορ, υπάρχει ένα δίλημμα ανάμεσα στον Αθανασιάδη και τον Μουσλίμοβιτς. Ποιος από τους δύο θα επιλεγεί θα το δούμε λίγο πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα, αν και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει ο Αθανασιάδης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου