Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Zλάταν, είσαι για πάντα "το αλάνι"...

Image



Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που όταν φτάνουν στο τέλος είναι τόσο δύσκολα να τα αποχωριστείς που πραγματικά δε θέλεις να τα αφήσεις να τελειώσουν ποτέ.. Για να δώσεις τέλος, συμβιβάζεσαι να ζήσεις τελικά με τις ευχάριστες αναμνήσεις! Μία τέτοια ευχάριστη ανάμνηση θα παραμείνει για όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.



Ο άνθρωπος που λάτρευαν όλοι να μισούν για τα άχαστα που έχανε και τους συχνούς τραυματισμούς του, όπως φαίνεται μας κουνάει μαντίλι προκειμένου να συνεχίσει να πουλάει την τρέλα του σε άλλες πολιτείες. Ο ίδιος άνθρωπος όμως, που όπως αποδείχτηκε και προχθές, λατρεύονταν όσο λίγοι στην ομάδα. Πείτε το τρέλα, πείτε το παράνοια, πείτε το ανωμαλία, η σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο Ζλάταν και τον κόσμο του ΠΑΟΚ ήταν σχέση στοργής..
Όσα αρνητικά είχε στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ, πάντα έβρισκε τρόπο για να τα επισκιάσει. Λίγο τα γκολ στα κρίσιμα παιχνίδια, λίγο οι εμφανίσεις του στην ομάδα, λίγο το πάθος και η τρέλα του που συμβάδιζε με την ομάδα και το λαό, τον έκαναν αγαπητό στον κόσμο και στην εξέδρα σε σημείο μάλιστα να λατρεύεται από τους οπαδούς όσο λίγοι. Το προσωνύμιο «Αλάνι» που του επισύναψαν από την αρχή ήταν κάτι που παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του στον ΠΑΟΚ αναλλοίωτο και ήταν το όνομα με το οποίο πάντα γυρνούσε χαμογελαστός και πρόσχαρος για μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο.
Ήρθε στην ομάδα μας από την Αταλάντα το καλοκαίρι του 2008 μετά από αρκετά χρόνια περιπλάνησης του σε διάφορες ομάδες στην Ιταλία κι αμέσως έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας... Λίγο οι πρώτες του εμφανίσεις, λίγο το όνομα και η κατάληξη του επίθετου του, λίγο η όμοια καταγωγή τους, ανάγκασαν πολλούς να δηλώσουν πως ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν.. ο Ιμπραίμοβιτς των φτωχών.
Η καριέρα του στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά. Από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας έδειχνε ότι είναι αυτό που έψαχνε η ομάδα και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια επιβεβαίωσαν όσα ακούγονταν περί σκόρερ που στην καλή του μέρα μπορεί να παρασύρει οποιαδήποτε άμυνα! Άλλωστε, γι αυτό τον λόγο τον απέκτησε κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έψαχνε εναγωνίως έναν ικανό επιθετικό..
Η πρώτη του χρονιά ξεκίνησε εντυπωσιακά.. Γκολ με το χανούμι, γκολ με τον Πανθρακικό, το φάουλ που κόντραρε στον Κοντρέρας για τη νίκη με τον συμπολίτη και ο Ζλάταν θύμιζε πολυβόλο. Από κει και πέρα όμως ξεκίνησε η αμφισβήτηση. Ο πρώτος του τραυματισμός ήταν γεγονός και τότε πολλοί θυμήθηκαν τις συστάσεις που τον ακολουθούσαν περί συχνών τραυματισμών από την καριέρα του στην Ιταλία.
Μέχρι να τραυματιστεί ο Ζλάταν να σκόραρε κατά ρυπάς, αλλά μετά την επιστροφή του και κυρίως κατά τη διάρκεια των πλέι οφ όπου η ομάδα τον χρειάζονταν περισσότερο, παρέμεινε άσφαιρος.. Το μόνο τέρμα που σημείωσε ήταν στη διαδικασία των πέναλτι σε εκείνο τον αγώνα κυπέλλου μέσα στο Βικελίδης όπου μετά το τέρμα του φίλησε το Δικέφαλο και τον έδειξε στα ερπετά για να καταλάβουν πιο είναι το αφεντικό! Η πρώτη του χρονιά, πάντως, τον άφησε με 25 συμμετοχές κι 7 τέρματα..

Όλα τα γκολ του Μουσλίμοβιτς την περίοδο 2008-09


Την επόμενη χρονιά ο Μούσλι ξεκινά τη χρονιά με γκολ στο Όσλο κόντρα στη Βαλερέγκα, όμως η ατυχία τον ξαναχτυπά την πόρτα. Τραυματίζεται και πάλι κι επανέρχεται στα γκολ στην 4άρα κόντρα στον συμπολίτη. Από κει κι έπειτα, γίνεται ο άνθρωπος των ντέρμπι σκοράροντας κόντρα σε όλους τους μεγάλους στο πρωτάθλημα. Κορυφαίο γκολ του, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της περσινής περιόδου όπου με ασύλληπτο βολ πλανέ γράφει το τελικό 1-0! Πάντως η χρονιά κλείνει με τον Ζλάταν να πετυχαίνει 9 τέρματα και να έχει μία αρκετά καλή παρουσία, κάτι που δίνει στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου!
Το γκολ με Βαλερέγκα

Τα γκολ με τον ρούλη

Το γκολ με Ηρακλή

Το γκολ με βάζελο

Το γκολ με Καβάλα

Το γκολ με Εργοτέλη

Το γκολ με γαύρο

Η γκολάρα με το χανούμι

Η τελευταία χρονιά του Ζλάταν με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ονειρώδη τρόπο... Μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ βρήκε στο δρόμο του την Φενέρμπαχτσε. Στο πρώτο ματς η ομάδα μας πήρε προβάδισμα για την πρόκριση όμως στην Πόλη, το γκολ του Εμρέ μας έστειλε στην παράταση. Εκεί, όσοι είμασταν, ζήσαμε τις συγκλονιστικότερες στιγμές της ζωής μας. Χάρη στο Αλάνι γράφτηκε μία ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της ομάδας μας με την πρόκριση μας στην πόλη στην οποία ιδρύθηκε ο σύλλογος που αγαπάμε! Ως ένας από τους τυχερούς που έζησα αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές, μπορώ να πω ότι το συναίσθημα που πήρα με το γκολ Του Ζλάταν μέσα στην Πόλη, δεν το αλλάζω ούτε με το πιο πλούσιο συμβόλαιο του κόσμου!
Μετά από αυτό το γκολ σειρά πήραν οι τραυματισμοί για το Αλάνι που βρίσκονταν συνεχώς μεταξύ νοσοκομείου και Σουρωτής.. Στο υπόλοιπο της σεζόν πάντως, πρόλαβε να πετύχει ακόμη ένα σπουδαίο τέρμα που πιθανότατα να ήταν ακόμη πιο ιστορικό, αλλά στη Μόσχα η τύχη δεν ήταν με τον ΠΑΟΚ!
Όπως και να έχει, η τελευταία χρονιά του Βόσνιου με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν καθόλου παραγωγική, σε σημείο που η (δικαιολογημένη) γκρίνια για το δυσανάλογο με την προσφορά του συμβόλαιο με την ομάδα να τον αποσυντονίσει και να τον κάνει να αισθάνεται αλλού από πολύ νωρίς!
Η ουσία πάντως είναι ότι ο Ζλάταν, το Αλάνι του ΠΑΟΚ , τόσο εντός, όσο κι εκτός αγωνιστικών χώρων ήταν το ίδιο παλαβός όσο κι ο κόσμος της ομάδας.. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον είδαμε στο Παλατάκι (όπως στον πρώτο τελικό με τον συμπολίτη χθες). Όπως και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που τον είδαμε να απολαμβάνει την παρουσία του στην πόλη μας.
Ο Ζλάταν, ήταν, είναι και θα είναι ένας από εμάς... Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο ίδιος. Αλλά και να μην το έλεγε, έτσι θα ήταν... Η φράση του «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΟΚ, ΠΑΝΤΑ ΠΑΟΚ», με κάνει να πιστεύω ότι το κεφάλαιο Ζλάταν δεν έκλεισε για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ αυτή την ομάδα! Μπορεί να αποχωρεί από την ομάδα ως ποδοσφαιριστής, αλλάς ως άνθρωπος κι ως οπαδός, δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από εδώ!!
Ζλάταν από σένα δε θα κρατήσω λίγα πράγματα, θα τα κρατήσω όλα, γιατί κάθε μέρα έδειχνες πόσο ΠΑΟΚ είσαι κι εσύ!!! Δε θα ξεχάσω όμως τη μπλούζα που ανέμισες μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Δε θα ξεχάσω τον πανηγυρισμό σου στο γκολ πέρυσι με το βάζελο. Δε θα ξεχάσω την προσπάθεια σου να μην τσακιστείς στις πινακίδες μετά το γκολ στη Μόσχα. Δε θα ξεχάσω τις απίστευτες γκριμάτσες σου μετά από τα γκολ που έβαζες.. Δε θα ξεχάσω τα πανηγύρια σου μπροστά στην 4 στα γκολ σου.. Δε θα ξεχάσω.. One of us... Once PAOK, Always PAOK!!
To γκολ με τον Πανιώνιο

Το γκολ με τον γαύρο του Βόλου

Το γκολ με τη Φενερ

Το γκολ με την ΤΣΣΚΑ

Τα στατιστικά του στην ομάδα μας ανά σεζόν:
2008-2009 (28 αγώνες – 7 γκολ)
14/09/2008 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1 15' Σουτ
20/09/2008 Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 0-1 65 'Σουτ
25/10/2008 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-1 12' Κεφαλιά
25/10/2008 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-1 52' Σουτ
08/11/2008 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0 90' Σουτ
04/01/2009 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-0 34' Σουτ
18/01/2009 ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 2-0 30' Κεφαλιά

2009-2010 (27 αγώνες – 9 γκολ)
30/07/2009 Βαλερένγκα – ΠΑΟΚ 1-2 37' Σουτ
22/11/2009 ΠΑΟΚ – Αρης 4-1 45' Σουτ
22/11/2009 ΠΑΟΚ – Αρης 4-1 60 'Σουτ
07/02/2010 Ηρακλής – ΠΑΟΚ 1-1 37' Σουτ
21/02/2010 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 68' Σουτ
11/04/2010 ΠΑΟΚ – Καβάλα 1-0 45' Σουτ
18/04/2010 ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 4-1 10' Κεφαλιά
09/05/2010 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 11' Σουτ
16/05/2010 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 52' Σουτ

2010-2011 (31 αγώνες – 4 γκολ)
26/08/2010 Φενερμπαχτσέ - ΠΑΟΚ 1-1 102'Σουτ
24/10/2010 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-1 8' Σουτ
22/02/2011 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – ΠΑΟΚ 1-1 67'Σουτ
25/05/2011 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου 5-1 67' Σουτ

Ο Ζλάταν μέσα από διάφορα βίντεο!

Ο τρελός

Ο αληθινός Ζλάταν που αγαπήσαμε!


Ο Ζλάταν μέσα από φωτό!!!
Image 

 

Image 

 Image

 

 

 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου