Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Να βάζουμε 5 γκολ και να μην βγαίνουμε στα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ...Δεν ήταν στο χέρι μας όμως




Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του, συνέτριψε τον Ολυμπιακό Β. (5-1), αλλά η νίκη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ του στέρησε τη χαρά της πρώτης θέσης στα πλέϊ οφ. Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε δύο φορές (1', 50'), ο Μ.V.P της χρονιάς Βιεϊρίνια στο 12', ο Αρίας στο 38', ενώ και το... αλάνι Μουσλίμοβιτς που αποθεώθηκε από τον κόσμο΄"έκλεισε" την καριέρα του στον ΠΑΟΚ με γκολ (68')







Ήταν ένα υπέροχο πάρτι που όμοιό του δεν είχε προσφέρει ο ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά. Καταπληκτική μπάλα, απίστευτη ατμόσφαιρα στην Τούμπα, αποθέωση στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που φεύγει από την ομάδα και 5-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Βέβαια, τα νέα από το ΟΑΚΑ δεν ήταν καθόλου καλά. 0 Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ και πήρε με το… οφσάιντ γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα την πρώτη θέση και το δικαίωμα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πολύ καλή ήταν η απόδοση του ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ομάδα που ήταν φανερό πως δεν είχε το παραμικρό κίνητρο να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα. Το παιχνίδι δεν έμοιαζε με επίσημο και φαινόταν σαν να είχε διοργανωθεί απλά και μόνο για να τιμηθεί ο Μουσλίμοβιτς για την προσφορά του. Ο Βόσνιος σκόραρε, έκανε τις αφιερώσεις του και όντας το αγαπημένο αλάνι της Τούμπας γνώρισε την αποθέωση.

Απόλυτος κυρίαρχος
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πέτυχε σε απόλυτο βαθμό τον στόχο του. Πριν καν προλάβει να σκεφτεί το… άγχος, άνοιξε το σκορ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 12 δευτερόλεπτο! Σ’ αυτό το χρονικά σημείο έληξε στην ουσία και ο αγώνας. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν πολλές φορές στα αντίπαλα καρέ και με τον Βιειρίνια να έχει μεγάλα κέφια, ήταν σίγουρο πως θα έφτανε και σ’ άλλα γκολ. Κάτι που έγινε στο 12’ με τον Πορτογάλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό βολέ εκτός περιοχής και τον Αρίας λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου να κάνει με νέο κεραυνό εκτός περιοχής το 3-0. Το ελεύθερο παιχνίδι και των δύο ομάδων έφερε καλό θέαμα και επέτρεψε και τον κόσμο να χαλαρώσει και να απολαύσει το θέαμα παρότι τα αυτιά όλων περίμεναν καλά μαντάτα από το ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν καθόλου καλός αμυντικά δείχνοντας με την απόδοσή του πως παρά τις δηλώσεις πως θα διεκδικούσε τον αγώνα, δεν το έκαναν με πάθος οι παίκτες του.

Σκορ και θέαμα
Στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας τα πάντα τελειώσει και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά θέλοντας να προσφέρουν μόνο θέαμα. Και ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε. Σκόραρε με Σαλπιγγίδη, σκόραρε και ο Μουσλίμοβιτς που γνώρισε μια άνευ προηγουμένου αποθέωση και η γιορτή στην Τούμπα δε χάλασε παρότι τα νέα από το ΟΑΚΑ δεν ήταν καθόλου καλά με τον Σισέ να λυγίζει την… τυπική αντίσταση της άμυνας της ΑΕΚ που πλήρωνε τις επιλογές του Χιμένεθ στη στελέχωση της ενδεκάδας.
Τελικά ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε με 5-1 (μείωσε με πέναλτι ο Μάρτιν) αλλά ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, με τον επόπτη Τάτση να μνημονεύεται στην... Τούμπα για το γκολ με το οποίο έχασε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟ, αποτέλεσμα που του αφαίρεσε το δικαίωμα να κρατάει στα χέρια του την τύχη της πρώτης θέσης στα πλέϊ οφ.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου