Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τα Συν και τα Πλην της 4ετίας Ζαγοράκη στη διοίκηση του ΠΑΟΚ



Ήταν 13 Ιούνη του 2007, όταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης ανακοίνωνε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο και θα ηγούνταν της διοίκησης πρωτοδικείου για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από τότε, πέρασαν ακριβώς τέσσερα χρόνια.


Σήμερα, 13 Ιούνη του 2011, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του η οποία ξεκίνησε να γράφεται ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, από τη διοίκηση Ζαγοράκη…

Τι έγινε όλα αυτό το διάστημα;  Ο ΠΑΟΚ γεύτηκε χαρές και πίκρες, ο Ζαγοράκης γνώρισε επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, αλλά κανείς από τους δυο δεν πανηγύρισε τον πολυπόθητο τίτλο που ήταν και ο στόχος, μετά την οικονομική εξυγίανση που ήταν ο πρωταρχικός.

Τέσσερα χρόνια και ο Ζαγοράκης πιστώνεται τα θετικά και χρεώνεται πλέον ανοιχτά, τα αρνητικά.

Στα θετικά του Ζαγοράκη πιστώνονται η συσπείρωση του κόσμου, η πίστη του λαού του ΠΑΟΚ στην ομάδα, τα 20 χιλιάδες διαρκείας κάθε σεζόν, όλα αυτά τα χρόνια, η δημιουργία μιας πραγματικά ποιοτικής και ανταγωνίσιμης ομάδας κάτι που το φανερώνει και η σταθεροποίηση του Δικεφάλου στις 3 κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος τα 3 τελευταία χρόνια, οι πετυχημένες πωλήσεις παικτών (Χριστοδουλόπουλος, Φερνάντεζ, Μελίσσης), οι συνάψεις χορηγιών και  η εισροή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, η εξόφληση εκατοντάδων πιστωτών από οφειλές προηγούμενων διοικήσεων, η πορεία πρωταθλητισμού πέρυσι, η εξαιρετική Ευρωπαϊκή πορεία εφέτος,το γεγονός ότι σταδιακά το όνομα του ΠΑΟΚ γίνεται ξανά μια υπολογίσιμη δύναμη στο Ευρωπαικό Ποδόσφαιρο ανακτώντας κάτι απο την λάμψη και την δόξα του παρελθόντος η ύπαρξη σπουδαίων ποιοτικά ποδοσφαιριστών όπως ο Γκαρσία, ο Βιτόλο, ο Κοντρέρας, ο Βιεϊρίνια, ο Σαλπιγγίδης, ο Κρέσιτς, που εμπνέουν τον κόσμο,η δημιουργία ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου στην Μεσήμβρια και η επένδυση στο μέλλον μέσα από τις ακαδημίες.

Στα αρνητικά του χρεώνονται ότι τον εγκατέλειψαν συνεργάτες και φίλοι όπως ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Σπύρος Μανδρίνος, ο Ζήσης Βρύζας (ο Ηλίας Βιολίδης ανήκει σε μια άλλη κατηγορία…) στους οποίους ζήτησε ο ίδιος να επιστρέψουν.
Η ουσιαστική απουσία από τα κέντρα λήψης αποφάσεων (ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ), η αδυναμία προστασίας από τις κακές διαιτησίες και οι συνειρμοί που δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συντάχθηκε στο πλευρό παραδοσιακών εχθρών, όπως οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού σε ΕΠΟ και Σούπερ Λγκ.

Ο ερχομός του Γκαγκάτση τον οποίο έχρισε και …μεγαλομέτοχο ήταν η απαρχή του διχασμού με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ η συμφωνία με το Σαλπιγγίδη ενέτεινε το πρόβλημα.

Το οικονομικό άνοιγμα των 4-5 περίπου εκατομμυρίων όπως υπολογίζεται σήμερα, σε αντίθεση με τα 400 χιλιάδες ευρώ πλεόνασμα στο τέλος του 2009 σύμφωνα με τα λόγια τότε, του Η. Βιολίδη και που είχε ως απόρροια να απαιτηθεί η σύσταση επιτροπής διαφάνειας για τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας, κάτι που θα έπρεπε να θίγει τον πρόεδρο.
Η κακή διαχείριση ενός χρυσοφόρου κομματιού της ΠΑΕ, όπως θα έπρεπε να είναι αυτό της μπουτίκ, που αναγκάστηκε να την παραχωρήσει άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, στην Πούμα.

Υπεύθυνοι για πολλά από τα παραπάνω, οι κακοί συμβουλάτορες που τον περιστοιχίζουν…

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, έκανε μια μεγάλη επανάσταση με τον ΠΑΟΚ, αλλά έκανε και τη δική του επανάσταση όταν έφυγε από την προεδρία του ΠΑΟΚ και άλλη μία όταν επέστρεψε, στη θέση του Ζήση Βρύζα, για αδιευκρίνιστους ακόμα, λόγους.

Ο Ζαγοράκης συνεχίζει με στόχο να φύγει με το κεφάλι ψηλά, που σημαίνει έναν τίτλο, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος συνεχίζει μαζί του, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Ζαγοράκης αμφισβητείται πλέον ανοιχτά, αν και όχι πολύ… φωναχτά, και αυτό οφείλεται στα λάθη του, στους κακούς χειρισμούς του, στις υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, στο οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει, στο δόλιο περιβάλλον που τον περιστοιχίζει...

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ είναι ίσως καλύτερα από ποτέ, ακόμα και τώρα. Κι αυτό οφείλεται στη συσπείρωση του κόσμου του και στην ανιδιοτελή στήριξη του λαού του στην ομάδα πριν και πάνω απ΄ όλα, όπως και στον ίδιο τον Θόδωρο Ζαγοράκη.

Ένας κύκλος έκλεισε με την περσινή σεζόν και ένας νέος ξεκινά  με μπροστάρη και πάλι τον Ζαγοράκη και οδηγό του αγωνιστικού τμήματος τον Λ.Μπόλονι.

Εμείς σαν οπαδοί το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε και πάλι αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου κάποια στιγμή οι κόποι μας να ανταμειφθούν με την κατάκτηση κάποιου τίτλου...
Πρόεδρε κάνε ότι είναι απαραίτητο για την πρόοδο της ομάδας μας και εμείς θα είμαστε και πάλι δίπλα σου...

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ!!!


πηγή baladoros.gr


Το διάβασα στο paoktsidikimatia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου