Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Δύσκολη πορεία αλλά τα καταφέραμε"


Στη μεγάλη θέληση που επέδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά την στρατηγική που ακολούθησε στη σειρά των αγώνων με τον Άρη απέδωσε την κατάληψη της τρίτης θέσης της Α1 ο Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής στον "NovaΣΠΟΡ FM 94.6":

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:
«Ήταν δύσκολη πορεία. Φέτος υπήρχαν πολλές ομάδες, περίπου της ίδιας δυναμικότητας, με ίδιο ρόστερ, πλην βέβαια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είχαμε κι άλλες δυσκολίες, όπως κάθε ομάδα είχε τα δικά της προβλήματα. Αποχωρήσεις παικτών και καθυστερήσεις πληρωμών, αλλά δουλέψαμε και είχαμε αποτελέσματα, η έλλειψη των οποίων φέρνει κραδασμούς».

Για το τι έδωσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του:
«Οι παίκτες είχαν πίστη. Είχαν διάθεση στην προπόνηση, το ήθελαν πάρα πολύ, αφού δεν είχαν περάσει από τέτοια σκαλοπάτια διάκρισης. Έβγαζαν πολύ ενέργεια στο γήπεδο. Κάθε φορά που ερχόταν ένα πρόβλημα, τραυματισμός ή αποχώρηση, προσπαθούσαν πιο πολύ για να το καλύψουν».

Για τη νίκη μέσα στην έδρα του Άρη:
«Να πεις στα ίσια ότι θα πας να κερδίσεις τον Άρη μέσα στο σπίτι του, δεν γίνεται ούτε αν είσαι ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός. Τέτοια δυναμική έχει το γήπεδο. Αν δεις τι έχεις κάνει και τα διορθώσεις, ωστόσο, μπορείς να πετύχεις. Με την πάροδο του χρόνου οι παίκτες πίστεψαν ότι αν κάνουν αυτά που έχουμε δουλέψει θα τα καταφέρουν και ήρθε το αποτέλεσμα. Εμείς διορθώσαμε τα λάθη μας, πήραμε τα ριμπάουντ και πετύχαμε».

Για το τι άλλαξε στο ματς του Αλεξανδρείου:
«Μέτρησε πολύ η θέληση των παικτών και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την επιθετική φιλοσοφία μας και παίξαμε μέσα στη ρακέτα όπου κυριαρχήσαμε κόβοντας τα φαστ μπρέικ των αντιπάλων. Εκ του αποτελέσματος μιλάμε βέβαια αφού θα μπορούσε να μην μας βγει αυτή η στρατηγική».

Για την επόμενη σεζόν:
«Αυτό είναι δύσκολο να το πουν όλες οι ομάδες πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Πρέπει να βρεθούν οι οικονομικοί παράγοντες της ομάδας και να λύσουν τα οικονομικά και από εκεί και πέρα να κάνεις το πλάνο πάνω σε χαμηλό μπάτζετ. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό, αν και η ευρωλίγκα είναι μία πρόκληση».

Για τους Έλληνες παίκτες:
«Είναι ένα θέμα που θέλει μεγάλη συζήτηση. Πρέπει να μπουν πολλά στοιχεία πάνω στο τραπέζι και η Πολιτεία πρέπει να βάλει κανόνες να μένουν και αν παίζουν στις ομάδες τους. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά δεν γίνεται να παίρνουν έναν παίκτη για 3 χρόνια, στα καλύτερά του και αν μην παίζει. Πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι οι παίκτες ότι τα χρήματα θα έρθουν».

paokmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου