Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Βαλερένγκα - ΠΑΟΚ 0-2



Με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ του Europa League βρίσκεται ο "Δικέφαλος" μετά το επιβλητικό 2-0 επί της Βαλερένγκα. Ακολουθώντας το άριστα σχεδιασμένο πλάνο του Μπόλονι οι "ασπρόμαυροι" "κλείδωσαν" την άμυνά τους και "χτύπησαν" δύο φορές στο β΄ μέρος. 

Όλα τα λεφτά ο Λαζάρ που έβαλε τη "σφραγίδα" του στον αγώνα με την καταπληκτική κούρσα του από την οποία προήλθε το τέρμα του Βιεϊρίνια στο 72΄. Ο Γκαρσία "καθάρισε" την πρόκριση με φάουλ-γκολ στο 90΄, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην εξέδρα που βρίσκονταν 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ.


Ο Λαζάρ ήταν σπουδαίος, ο Βιεϊρίνια εκτελεστής και με τον Γκαρσία να βάζει το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Βαλερένγκα και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και έδειξε την κατάλληλη στιγμή το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο.
Η νίκη στο Όσλο είχε για βάση της την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Ο Κρέσιτς πέρασε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα και ο Δικέφαλος έψαξε το γκολ στις αντεπιθέσεις. Δεν το πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο αλλά το έκανε στο δεύτερο και μάλιστα δύο φορές


Έψαξε το γκολ από την αρχή
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος από τη Βαλερένγκα αλλά δεν κατάφερε να μετατρέψει την ανωτερότητάς του σε γκολ παρότι είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια ενώ και ο αντίπαλος τερματοφύλακας βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και ο στόχος δεν επετεύχθη. Ανασταλτικά ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού επέβαλε το ρυθμό του, έλεγξε το χώρο του κέντρου με τα πολλά χαφ που χρησιμοποίησε ο Μπόλονι και η μπάλα έφτανε στα καρέ του Κρέσιτς μόνο από τα άκρα και κυρίως από τα δεξιά με τον Ογκούντε. Ποιοτικά ο αγώνας ήταν μέτριος με τις δύο ομάδες να ζητούν το αποτέλεσμα και όχι τις εντυπώσεις.


Το διάστημα που έγινε παραγωγικός
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και δεν επέτρεψε στη Βαλερένγκα να φανεί απειλητική παρά μόνο μία φορά σε σουτ του Νίλσεν. Κατάφερε, όμως και να βάλει γκολ και να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη. Ο Λαζάρ έκανε σπουδαία εμφάνιση και με μια κούρσα και την πάσα στο Βιεϊρίνια άνοιξε το δρόμο προς το θρίαμβο. Ο Πορτογάλος πήρε παραμάζωμα την άμυνα της Βαλερένγκα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και ενώ στη συνέχεια οι Νορβηγοί προσπάθησαν να απειλήσουν με σέντρες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει σ’ ένα ακόμη γκολ με εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία. Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που δίνει από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

olapaok.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου