Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Φωτάκης: «Ετοιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι»




Ο ΠΑΟΚ δουλεύει σκληρά, για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της χρονιάς. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Φωτάκης, με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Ολλανδία. Μεταξύ άλλων, ο μέσος του "Δικεφάλου" αναφέρθηκε στη σκληρή προετοιμασία της ομάδας, στις αλλαγές προπονητών την περσινή χρονιά, τη φιλοσοφία του Λάζλο Μπόλονι, αλλά και το σκάνδαλο με τα "στημένα" παιχνίδια.


Αναλυτικά όσα είπε:














 
Για τη σκληρή δουλειά στην προετοιμασία και το φιλικό με τη Φορτούνα: "Νομίζω ότι έχουμε δουλέψει πολύ καλά αυτό το διάστημα υπό τις οδηγίες του κυρίου Μπόλονι, ο οποίος έχει δώσει μεγαλύτερη βάση στη φυσική κατάσταση και είναι λογικό να είναι πιο βαριά τα πόδια μας. Είναι σημαντική η προετοιμασία, έχουμε στο μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι στο Europa League. Το καλό είναι ότι έχει μείνει πάνω κάτω ο ίδιος κορμός, αν και δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει με τον Βιτόλο".


Για τον Μπόλονι και τις αλλαγές προπονητών: "Ασφαλώς και αλλάζει η φιλοσοφία. Ο κύριος Μπόλονι έχει δώσει αρκετά στοιχεία, πιο πολύ στη φυσική κατάσταση και νομίζω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Μας έχει πει να παίζουμε όσο πιο απλά μπορούμε, αν γίνεται με μία επαφή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο, αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο".


Για τη νέα χρονιά και την αμυντική λειτουργία: "Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος και με τη βοήθεια του προπονητή να δείξει αυτά τα στοιχεία που μπορεί να δείξει. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, θα τα δούμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη χρονιά πήγαμε αρκετά καλά, βγήκαμε στο Champions League. Την επόμενη χρονιά, η είσοδος στο Europa League ήταν κάτι καλό, πρέπει πλέον να πάμε καλύτερα και στις εγχώριες διοργανώσεις. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία, όπως το είχαμε καταφέρει την πρώτη χρονιά με τον Σάντος".


Για το πόσο επηρεάστηκε από τις αλλαγές προπονητών πέρσι: "Για τον κύριο Μπερέτα δεν μπορώ να σχολιάσω, γιατί δεν έμεινε πολύ. Με τον κύριο Δερμιτζάκη δεν πήρα ευκαιρίες, ενώ ο κύριος Χάβος μου έδωσε περισσότερο χρόνο. Βεβαίως, είχα έναν τραυματισμό και μετά η χρονιά δεν κύλησε όπως θα ήθελα. Νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός μου. Άλλωστε, με είχε καλέσει και στην Εθνική ο κύριος Σάντος".


Για το σκάνδαλο με τα "στημένα" παιχνίδια: "Προσωπικά, δεν ξαφνιάστηκα. Άλλωστε ήμουν σε μία ομάδα που γνώριζα καλά τι γινόταν. Για κάποια ονόματα ίσως ξαφνιάστηκα, αλλά νομίζω ότι λίγο ή πολύ όλοι καταλάβαιναν τι συνέβαινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρά μόνο να προσπαθούμε στον αγωνιστικό χώρο".


Για τα προκριματικά του Europa League και στους στόχους του ΠΑΟΚ: ''Το πιο βασικό είναι αυτό τα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε στο Europa League. Είναι πολύ κοντά το πρώτο ματς, γι' αυτό δουλεύουμε και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι σε αυτό".


Για το μεγάλο αριθμό αγώνων: "Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να δίνει τόσο πολλούς αγώνες. Πρέπει να γίνεται καλύτερη διαχείριση του ρόστερ. Κανείς δε γνωρίζει αν θα περάσουμε και φέτος στους ομίλους του Europa League. Το θέλουμε και αν τα καταφέρουμε, είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στον αριθμό των αγώνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου