Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

774 ημέρες... χαμένης μεταγραφής

Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Φερνάντο Σάντος, εκείνος όμως δεν τον δικαίωσε
Τη σεζόν 2008-2009, όταν μια ομάδα πίεζε τον Εργοτέλη, o... κοντορεβυθούλης «Κούτσια» έβγαινε στην κόντρα και μην τον είδατε.

«Πιστεύουμε σε αυτό το παιδί και ότι μπορεί να εξελιχθεί. Εχουμε στην ομάδα μας όλες τις εγγυήσεις για να γίνει καλύτερος και θα κοιτάξουμε καθημερινά να δουλέψουμε μαζί του» είχε δηλώσει ο Ζήσης Βρύζας στο πλαίσιο της παρουσίασης του Κουτσιανικούλη στην Τούμπα.


Το βάρος της μεταγραφής έπεσε εξ ημισείας στον Κουτσιανικούλη και τον Σάντος. Ο Σάντος το πάλεψε πολύ με τον Κουτσιανικούλη, όμως ο νεαρός κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ο «Κούτσια» έγραψε οκτώ συμμετοχές ως βασικός και 18 ως αλλαγή.
Το μοναδικό γκολ που «θύμιζε» Κουτσιανικούλη ήταν αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το πρόβλημα εστιαζόταν αρχικά τακτικά, διότι ο Κουτσιανικούλης κλήθηκε να προσαρμοστεί σε μια ομάδα που θα «έσπαγε» άμυνες και ακολούθως σωματικά, καθώς φάνηκε οτι ο παίκτης χρειαζόταν μυϊκή ενδυνάμωση.
Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης εμφανίστηκε εμφανώς αλλαγμένος λίγο πριν από την έναρξη της περσινής προετοιμασίας. Αλλαγμένος εξωτερικά, καθώς δούλεψε στο θέμα της μυϊκής δύναμης. Ο Μάριο Μπερέτα είχε χάσει... τ' αυγά και τα πασχάλια και η μπάλα πήρε και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, που έψαχνε τα πατήματά του.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες, ενώ ο Μάκης Χάβος τον «θυμήθηκε» τον Ιανουάριο, όταν και έκανε πέντε παιχνίδια. Πάντως, και ο «Κούτσια» δεν ήταν από τους παίκτες που τον έβλεπε κάποιος στην προπόνηση και έλεγε «μα καλά, γιατί δεν παίζει βασικός;». Ο τραυματισμός του τον Φεβρουάριο του έκοψε την όποια φόρα είχε και τον Μάρτιο ο Χάβος του έδωσε εκ νέου χρόνο συμμετοχής.

Το γκολ του με τον Ολυμπιακό ήταν το «top of the mountain» κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, όμως το αμέσως επόμενο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε, αυτό της 16ης Μαρτίου κόντρα στην ΑΕΚ, στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, έμελλε να είναι και το τελευταίο του. Η σύγκριση με τον Βιεϊρίνια ήταν αναπόφευκτη.


Ο Πορτογάλος στοίχισε 300.000 ευρώ και έκανε συμβόλαιο 300.000 ευρώ, καθώς ήρθε ως «άγνωστος», ενώ στην περίπτωση του «Κούτσια» ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την υπεραξία, αυτήν που δεν είχε ο Βιεϊρίνια τότε, αλλά την έχει τώρα.


Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι το στοίχημα Κουτσιανικούλη χάθηκε και το χειρότερο είναι ότι το «κερδισμένο» στοίχημα Βιεϊρίνια, αν μεταφραστεί σε χρήματα, απλά θα καλύψει τη χασούρα.

Κρήτη - Θεσσαλονίκη - Κρήτη

Στις 26 Μαΐου 2009 ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έφτανε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και από εκεί στην Τούμπα όπου και έβαζε την υπογραφή του στην πιο ακριβή μεταγραφή του «δικέφαλου» από εποχής Μπατατούδη.


Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο και με τη συνδρομή του Βασίλη Γκαγκάτση (έχει δεσμούς με τον πρόεδρο του Εργοτέλη Νίκο Τζώρτζογλου) απέσπασαν το «ναι» των Κρητικών προκειμένου να ντυθεί στα ασπρόμαυρα έναντι συνολικά 2 εκατ. ευρώ.

Δυο χρόνια μετά, ο «Κούτσια» ετοιμάζεται για το αντίθετο δρομολόγιο, με τη λάμψη που είχε η τότε μετακίνησή του να δίνει τη θέση της στην απογοήτευση, τόσον για τον ίδιο όσο και για τον ΠΑΟΚ.


Αποχαιρετισμός με πίκρα

Ο Κουτσιανικούλης μάζεψε από το βράδυ της Πέμπτης τα πράγματά του και το πρωί της Παρασκευής αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του πρωινού. Η πικρία του για την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα ήταν εμφανής και η μεγαλύτερη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ζήτησε μια ευκαιρία από τον Λάζλο Μπόλονι, ταξίδεψε στην Ολλανδία, αλλά έφυγε πριν ακόμα γίνουν τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.


Βέβαια, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Εργοτέλη, είναι στο χέρι του Λαρισαίου μέσου να επιστρέψει αν και εφόσον μπορεί στον Εργοτέλη και δείξει τα στοιχεία που έκαναν τους Ζαγοράκη και Βρύζα να ξοδέψουν μια περιουσία -για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ- πριν από δυο χρόνια, για να τον έχουν στην Τούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου