Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απέσυραν τους λογιστές οι υποψήφιοι αγοραστές




Ραγδαία ήταν το απόγευμα της Τετάρτης (6/7) η εξέλιξη στο θέμα του ενδιαφέροντος από την πλευρά των Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη περί εμπλοκής τους στα διοικητικά και οικονομικά πράγματα της ΠΑΕ ΠΑΟK.




Οι υποψήφιοι αγοραστές της πλειοψηφίας των μετοχών της ασπρόμαυρης ΠΑΕ φαίνεται ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, καθώς έδωσαν εντολή στην ομάδα των λογιστών τους να μην ξεκινήσουν καν τον έλεγχο που επρόκειτο να κάνουν στα οικονομικά του "Δικεφάλου".
Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της πλευράς των υποψήφιων αγοραστών βρέθηκε μαζί με ορκωτούς λογιστές στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ξεκινήσει ο έλεγχος επί των οικονομικών, με τους διοικούντες του "Δικεφάλου" να ζητούν από τον πρώτο να τους επιβεβαιώσει κάποια στοιχεία που είχαν συλλέξει για το δικό του επιχειρηματικό προφίλ, όπως και γι' αυτό του Βασίλη Φλωρίδη, ώστε να είναι σίγουροι με ποιους έχουν να κάνουν.
Επίσης, ζητήθηκε από την πλευρά των υποψήφιων αγοραστών να καταθέσουν εγγυητική επιταγή σε ελληνική τράπεζα, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, κι αφού γίνονταν αυτό, θα τους επιτρέπονταν να ξεκινήσουν τον έλεγχο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτά θεωρήθηκαν προσβλητικά από τον εκπρόσωπο των υποψήφιων αγοραστών, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα η πλευρά των Φλωρίδη και Σαχπατζίδη να ανακοινώσει στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι αποσύρονται οι ορκωτοί λογιστές από τον έλεγχο.
Όπως λένε οι πληροφορίες, ακολούθησε σύσκεψη μεταξύ των Φλωρίδη και Σαχπατζίδη, μαζί με τους συνεργάτες τους, νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, για το πως πρέπει να κινηθούν από εδώ και στο εξής, χωρίς να διευκρινίζεται αν όντως αποσύρονται οριστικά από το ασπρόμαυρο προσκήνιο ή όχι.
Η κίνησή τους, όμως, να δώσουν εντολή στους λογιστές τους να μην ξεκινήσουν καν τον έλεγχο φανερώνει την αρχική τους διάθεση για οριστική απόσυρση. Οριστικές εξελίξεις πάντως αναμένονται, ίσως και εντός των ερχόμενων ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου