Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ετο: "Θέλουμε τον τίτλο που μας λείπει"




Για όλους και για όλα μίλησε την Τρίτη (5/7) σε συνέντευξή του στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Ντόοβερθ ο Αραούχο Έτο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε αναφορά στις πρώτες οδηγίες που έχει πάρει από τον Λάζλο Μπόλονι για τον τρόπο παιχνιδιού του, όπως και στις βλέψεις που έχει ο ίδιος, αλλά και γενικότερα η ομάδα του εν όψει της ερχόμενης σεζόν.



Επίσης, ο πλάγιος αμυντικός έκανε σύγκριση ανάμεσα στον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του για την παρουσία του στους "ασπρόμαυρους" μέχρι τώρα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Βραζιλιάνος:
Για το πως αντιλαμβάνεται την καινούργια σεζόν για εκείνον και τον ΠΑΟΚ: "Αυτό που θέλω είναι να έχουμε μια καλή προετοιμασία για όλους. Αγωνιστικά ο αρχικός στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να διεκδικήσουμε έναν εγχώριο τίτλο. Είναι κάτι που μας λείπει και το θέλουμε."

Για το πώς αισθάνεται μέσα στην ομάδα: "Εγώ αισθάνομαι νέος και ηλικιακά, αλλά και μέσα στην ομάδα."

Για το πως κρίνει τη μισή σεζόν που έκανε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ:"Όταν ήρθα, δεν πήγαμε καλά. Ακολούθως, όμως, παίξαμε καλά στα πλέι οφ και πιστεύω ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε καλύτερα."

Για το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει πολλές μεταγραφές ως τώρα στον ΠΑΟΚ: "Είναι καλό να έρχονται νέοι παίκτες στην ομάδα, βοηθάνε και δίνουν κίνητρο σε όλους."

Για τη δική του παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε σύγκριση με αυτήν που είχε στην Κροατία: "Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα από ό,τι στη Κροατία, αν και εκεί έπαιξα  πέντε χρόνια. Εκεί, όμως, δεν υπάρχουν τόσοι δυνατοί αντίπαλοι για το πρωτάθλημα."

Για την κριτική που του ασκήθηκε αναφορικά με την αμυντική του συμπεριφορά και το αν θα βελτιωθεί: "Αυτό πιστεύω και αυτό θέλω. Εγώ μόλις είχα φτάσει τον Ιανουάριο στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και έπρεπε να γνωρίσω την ομάδα. Θεωρώ ότι με τη δουλειά θα βελτιωθώ."

Για το αν του αρέσει να παίζει ως μπακ ή ως χαφ και για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίζει με δύο Βραζιλιάνους αμυντικούς: "Καλύτερο για μένα είναι  να παίζω μπακ από ότι χαφ. Ναι! Η ομάδα μπορεί, αλλά θα πρέπει να κάνουμε αυτό που  θέλει ο προπονητής μας, είτε να παίζουμε μπροστά, είτε να μένουμε πίσω. Εμένα μου αρέσει να παίζω σε όλη τη γραμμή."

Για το πως του ζήτησε να παίζει ο Μπόλονι: "Από ό,τι έχω καταλάβει θέλει εμείς οι μπακ να παίζουμε αμυντικά."

Για το αν είναι εύκολο να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο: "Έχει πολλές πιθανότητες, αλλά το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει καλά η ομάδα σε όλους τους στόχους της."

Για την πορεία του ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν: "Το Κύπελλο ήταν μια μεγάλη απώλεια. Είχαμε την ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα τρόπαιο. Παίξαμε καλά εκτός έδρας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όχι, όμως, στην έδρα μας. Επίσης, στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ δεν πήγαμε όπως έπρεπε."

Για το τι νέο έχει να δείξει και πόσο σημαντικό είναι ότι συμμετέχει στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ: "Ήρθα από μια ομάδα που παίζει διαφορετικά από την Ντιναμό. Τώρα ξεκινάμε όλοι μαζί και θα είναι διαφορετικά για μένα. Θα δείτε έναν πολύ διαφορετικό Έτο."

Για τις διαφορές που έχει ο ΠΑΟΚ από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ: "Τα δυο πρωταθλήματα που μετέχουν οι δυο ομάδες  έχουν πολλές διαφορές. Στην Κροατία η μόνη οργανωμένη ομάδα είναι η Ντιναμό, δεν υπάρχει άλλη ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος στην οργάνωση και είναι καλύτερη ομάδα από τη Ντιναμό και πιο οργανωμένη."

Για την ιστορία με το μπουκάλι που είχε κρύψει στο σορτσάκι του και την κάρτα που δέχθηκε: "Πράγματι, είναι απίστευτη κάρτα, αλλά επειδή ο Γκαρσία σε εκείνη την φάση είχε δεχτεί μια  αγκωνιά και είχαν αρχίσει τα αίματα να τρέχουν, πήρα το νερό για να του το δώσω. Είχα το μπουκάλι στο χέρι, όταν ξεκίνησε πάλι το παιχνίδι και μη έχοντας τι άλλο να κάνω αναγκάστηκα να το βάλω στο παντελονάκι. Πράγματι, ήταν μια περίεργη συγκυρία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου